Mieke Wijnakker - Kunstenmaker

welkomstacts KLASSIEKE HOFDAME

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Agaath

Met alle egards ontvangen worden, zodat men zich voor even van koninklijke bloede waant. Dat is wat Agaath doet. U wilt de hofhouding uitgebreid hebben, dat kan met Rudolphe, Amèrétia, of...... u vraagt wij maken u het hof.

"Wat een alleraardigst gezelschap, bijzonder prettig weer eens wat mensen van stand te ontmoeten. Wat zal men verguld zijn met uw komst. Heb ik u al eens mogen ontmoeten tijdens het soiree van de douarière?"

 ONDEUGENDE HOFDAME

Amèrétia van Foppesteyn

Om het feest extra allure te geven kunt u de gasten laten verwelkomen en aankondigen door Amèrétia. Ze is zeer hoffelijk, maar vreemd. Ze laat windjes en zegt dan achter haar kanten zakdoekje: "Oh pardon". Ze is een dame van stand en kan u alles vertellen over etiquette, maar of u dat zo serieus moet nemen? 

"Zojuist is gearriveerd de jongeheer van Braniesteyn met zijn nieuwe aanwinst een raspaardje uit de oud Nederlandse familie Bierenbroodspot. Kijk eens wie we daar hebben het goudhaantje van de Heerlickheyd Ginderachter de weledele Baron Thibaut van Hugopoth tot Hier en Ginder. Jonkvrouwen dit goudhaantje is nog zoekende naar een gezellig kippetje om hem gezelschap te houden als hij op stok gaat."

 


 PORTIER

Uw gasten mogen natuurlijk  niet voor een gesloten deur staan. De portier zorgt voor een welkom entree, zodat de genodigden zonder schroom over de drempel stappen. Alle persoonlijke aandacht en service maken meteen duidelijk dat er een bijzondere gelegenheid plaats vindt.